Ratsastajan fysiikkaharjoittelun tärkeimmät osa-alueet ovat liikehallinta ja kehon symmetrisyys. TE3:n avulla ratsastajien fysiikkaharjoittelua voidaan kohdentaa oikeaan suuntaan.


TE3 Mobility Training Stick on suomalainen innovaatio, jonka avulla kehon liikkuvuutta ja liikehallintaa voidaan mitata asteen tarkkuudella sekä harjoitella tavoitteellisesti lukujen ja viitearvojen mukaan. Kehitystä voidaan seurata tarkasti ja luotettavasti, koska tulokset ovat mitattavia lukuja.


13M Test on koko kehon liikkuvuustesti, joka suoritetaan TE3 älykepin avulla. Testin mittaustulos on numeroita, ja niihin perustuva analyysi antaa kokonaisvaltaisen kuvan kehon tilasta, potentiaalista sekä mahdollistaa helpon ristiintarkastelun kiputiloihin tai suorituskykyyn. Analyysi määrittää ali- ja yliliikkuvuudet, puolierot ja vertaa tuloksia tavoitearvoihin. Testi on suoritettavissa kenttäolosuhteissa.


Testikokonaisuus on Marko Yrjövuoren kehittämä ja hän on käyttänyt sitä mm. työskennellessään Los Angeles Lakersissa (NBA) ja Los Angeles Kingsissä (NHL).


Useat kansainväliset tutkimukset todistavat, että liikkuvuuksilla ja liikehallinnalla on erittäin suuri merkitys kehon hyvinvoinnille. Nivelten ja lihasten liikkuvuuden puute, yliliikkuvuus, puolierot ja liikehäiriöt kasvattavat mm. riskiä loukkaantumisille ja kiputiloille sekä laskevat suorituskykyä. 13M analyysin kehitystyössä on mukana mm. Marko Yrjövuori, sekä kuntoutuksen ja huippu-urheilun ammattilaisia USA:sta ja Euroopasta.


Analyysi on kehitetty niille, jotka haluavat:

  • 1. Välttää jännitys- ja kiputiloja
  • 2. Ennaltaehkäistä loukkaantumisriskiä
  • 3. Parantaa suorituskykyä


24M Training antaa 13M Testin tuloksiin perustuvat täsmäharjoitukset, joiden avulla kehon puolieroja ja liikehallintaa on mahdollista työstää TE3 älykepillä. TE3 Mobility Training Stick:lla harjoitteleminen on motivoivaa, koska se antaa palautetta reaaliajassa. Yksilöllisesti säädettävät värinätoiminnot ohjaavat harjoittelua, kehittävät symmetrisyyttä ja kehontuntemusta sekä pitävät fokuksen liikehallinnassa. TE3 älykepillä voit harjoitella missä ja milloin vain!


Vilma Leppäkangas on ratsastusvalmentaja, ammattiratsastaja sekä TE3 Master Trainer. Minulla on oikeus suorittaa ja analysoida 13M Testejä sekä toimia TE3 Trainerina (24M) certifioidusti. Toimin TE3 Master Trainerina Keski-Suomen alueella sekä lajispesifisti hevosurheilussa koko Suomen alueella. Jatkossa tulen käyttämään TE3-tuotteita osana ratsastuksen kokonaisvaltaista valmentamista sekä kehittämään TE3 tuotteiden käyttöä hevosurheilulajeissa.


13M Testin tulokset ovat olleet suorassa yhteydessä ratsastuksessa havaittuihin haasteisiin ja istunnan virheisiin. Ratsastuksessa lajiharjoittelua on vain harvoin mahdollista tehdä tarvittavaa määrää viikossa, jolloin mahdollisimman hyvin lajissa tarvittavia ominaisuuksia ja omaa istuntaa kehittävä fysiikkaharjoittelu on välttämätöntä ratsastuksessa edistymisen kannalta. TE3 älykepin hyödyntäminen myös itse ratsailla on kehitteillä ja osoittautunut erittäin mielenkiintoiseksi projektiksi.

Palvelukonseptit:

sis. alv 24%, matkakulut erikseen (yli 60km)

  • 13M Test 50.00€
  • 13M Test + korjaavat liikkeet (24M) 70.00€
  • ratsastusvalmennus + 13M Test 80.00€
  • TE3 Mobility Training 1kk valmennuspaketti 1: sis. 13M Test + korjaavat liikkeet (24M) + seurantatesti 13M Test 110.00€
  • TE3 Mobility Training 1kk valmennuspaketti 2: sis. 13M Test + korjaavat liikkeet (24M) + 1kk vuokra TE3 Training Stick + seurantatesti 13M Test 170.00€
  • välineiden myynti (TE3 Training Stick)
  • ryhmille (+10 hlöä) -20% alennus/hlö/palvelu


Vilma Leppäkangas / Keski-Suomen Ratsastuskeskus

vilma.leppakangas@gmail.com

+358408659795 (myös WhatsApp)