Keski-Suomen Ratsastuskeskus ja Stal de Mersken yhteistyössä
-laatufriisiläisten välittämistä Suomeen yksilöllisesti ja luotettavasti!

Keski-Suomen Ratsastuskeskuksen Vilma Leppäkangas työskentelee ja valmentautuu jaksoja Hollannissa Stal de Merskenissä. Yhdessä työskenneltyjen onnistuneiden viikkojen myötä syntyi ajatus laajentaa yhteistyötämme friisiläisten hevosten myyntiin. Yhteistyömme tarjoaa mahdollisuuden ostaa laadukas friisiläinen Hollannista Stal de Merskenistä suomalaisen välittäjän avulla. Toimimme välittäjinä etsien asiakkaan tarpeisiin ja toiveisiin sopivan hevosen, ja juuri oikeiden yksilöiden löytymiseksi Vilman on mahdollista koeratsastaa/-ajaa hevosia, hankkia videomateriaalia ja luoda kontakti myyjään paikan päällä Hollannissa. Tämän avulla hevosia valitessa pystytään mahdollisimman tarkasti huomioimaan hevosen ominaisuudet ja asiakkaan toiveiden yhteensopivuus luotettavasti ja tarkasti, jolloin hevonen vastaa odotuksia. Friisiläisen saavuttua Suomeen Keski-Suomen Ratsastuskeskuksessa on mahdollisuus kouluttaa hevosta sekä valmentaa ratsukkoa Hollannista saadun opin ja kokemuksen pohjalta. Tavoitteena on välittää Suomeen laadukkaita friisiläisiä sekä perheenjäseniksi että kilparatsuiksi.


Stal de Mersken www.staldemersken.nl on Age ja Marieke Okkeman friisiläisiin hevosiin keskittynyt valmennus- ja myyntitalli Hollannissa, Friisinmaalla. Stal de Merskenissä treenattuja hevosia on yltänyt useita kertoja Central Keuringin Overall Championeiksi ja Reserve Championeiksi sekä Hengsten Keuringin Grand Championeiksi sekä Reserve Championeiksi. Age Okkema on saavuttanut yhden korkeimmista IBOP-testituloksista koskaan (90 pistettä) sekä menestynyt ajossa mm. voittaen kahdesti Hollannin mestaruuden parivaljakolla. Age Okkema perheineen omistaa jalostusorit Tsjalle 454, Thorben 466 ja Jehannes 484. Age Okkeman isä Pieter Okkema on Vuoden kasvattaja 2016 (Stal de Noeste Hoeve), ja Pieter & Tiety Okkeman kasvattama ja omistama Rommert 489 on treenattavana Stal de Merskenissä.

Keski-Suomen Ratsastuskeskus on SRL:n hyväksymä yksityistalli Keski-Suomessa, Saarijärvellä. Toimintamme painottuu hevosten treenaamiseen sekä ratsukoiden valmentamiseen ja olemme toistaiseksi Suomen ainut friisiläisiin erikoistunut valmennustalli. Keski-Suomen Ratsastuskeskuksen omistaa Risto Leppäkangas ja valmennuksesta vastaa tytär Vilma Leppäkangas. Tarjoamme sisäänratsastusta ja sisäänajoa, nuorten hevosten koulutusta, ratsutusta ja ajo-opetusta, kilpailutusta (koulu- ja esteratsastus), friisiläisten Keuring & IBOP -valmennusta sekä valmennusta kaikentasoisille ratsukoille koulu-, este- ja vammaisratsastuksessa. Suomen Keuringissa vuonna 2017 Keski-Suomen Ratsastuskeskuksessa treenatut hevoset menestyivät hyvin: Jasmin van Johanna's Stal (Dries x Piter, omistajat Maarit Koivuviita & Kalevi Kojola) saavutti STER-arvon ja valittiin Reserve Championiksi sekä Hilde van Vitikkala (Tsjalke x Beart, omistaja Päivi Ranta-Ojala) saavutti ratsain IBOP-testissä 77 pistettä Vilman kanssa.

Yhteydenotot sähköpostitse / puhelimitse:
Risto Leppäkangas 0400-649 204 risto.leppakangas@gmail.com
Vilma Leppäkangas 040-865 9795 vilma.leppakangas@gmail.com